Woningbouw Kopse Waard kan doorgaan na uitspraak Raad van State

Geplaatst op

Op 20 juli heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het plan De Kopse Waard. Kort gezegd komt de uitspraak erop neer dat de ontwikkeling van de vijf woningen en een kleinschalig recreatiegebied door kan gaan. Wel heeft de Raad van State bepaald dat het bestemmingsplan op het onderdeel Recreatie moet worden aangepast. De gemeente gaat hier de komende vier weken voor gebruiken. Na deze ‘reparatie’ is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Wethouder Henk Wessel is blij met de uitspraak. 

 “De entree van Elburg vanuit Flevoland krijgt met De Kopse Waard een mooie opknapbeurt. Want nu kan ook de aanleg van de nieuwe botenhelling en het recreatiegebied doorgaan. We staan te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Na de zomer kunnen we meer zeggen over de verkoop van de kavels en de planning van de bouw”.

Wethouder Henk Wessel

Locatie blijft buiten de bebouwde kom

Het oorspronkelijke doel van de gemeente was om De Kopse Waard binnen de bebouwde kom van Elburg te brengen, maar daar heeft de Raad van State een streep door gezet. De gemeente gaat onderzoeken welke gevolgen dit mogelijk heeft voor het plan. 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op de nieuwsbrief.