De omgeving

Vlakbij de gezellige vesting Elburg

De gezellige vesting Elburg

De Kopse Waard ligt op loopafstand van de gezellige vesting Elburg aan het open vaarwater ‘het Havenkanaal’. Een staande mast route vanuit de jachthaven van Elburg naar de Randmeren, waar jaarlijks de imposante bottervloot doorheen vaart. Bovendien rijdt u met de auto binnen 20 minuten naar Zwolle en u bent in drie kwartier in Amersfoort of Apeldoorn.

Ligging aan het water

Elburg is met het kanaal, het Dronter- en Veluwemeer een geliefde plek voor vissers en watersporters. Natuurliefhebbers kunnen volop genieten met vlakbij de landgoederen Klarenbeek, Zwaluwenburg en Schouwenburg en prachtige natuurgebieden zoals de Doornspijker Heide, Zandverstuivingen en uiteraard de Veluwe. In de omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes door afwisselende natuurlandschappen.

Een stad met vele gezichten

Elburg is een dynamische Gelderse stad met vele gezichten. Eigenlijk is de Vesting één groot monument met prachtige huizen, een klooster, poorten, grachten, wallen en andere vestingwerken en is niet voor niets één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadje. Al in de 15de eeuw werden handels- en vissersschepen door dit kanaal getrokken om hun lading in de stad af te leveren. Het waren de hoogtijdagen van de Hanze en Elburg dankt zijn schoonheid onder andere aan de welvaart die de handel met de andere Hanzesteden met zich meebracht.