Het ontwerp

Recreëren & wonen aan het water.

01

Stedenbouw­kundig plan

De Kopse Waard; hét visitekaartje van Elburg. In het nieuwe woon- en recreatiegebied langs het Havenkanaal komen recreëren en wonen prachtig samen.

De Kopse Waard is een schitterende locatie, uniek voor Elburg.

Wethouder Henk Wessel

Op de oever van het Havenkanaal komen vijf ruime kavels die u de ruimte bieden om een heerlijk huis op te bouwen.

Daarnaast wordt de Kopse Waard een plek met prachtig groen waar u heerlijk kunt ontspannen langs het water.

Bekijk de interactieve kaart hieronder of de 3D animatie voor een uitgebreid beeld van het plan.

Kavel 1
Kavel 2
De vernieuwde botenhelling
Recreatieveld
Kavel 3
Kavel 4
Kavel 5
Toiletgebouw
Parkeerterrein
Secundair parkeerterrein
Aanlegsteiger
Boulevard

02

Kavels & woningen

Op de kavel van ruim 700 m² groot heeft u alle ruimte om een heerlijk huis te bouwen, met een eigen aanlegplaats! De woningen komen prachtig in het groen te liggen met uitzicht op het water. Op elke kavel is voldoende ruimte voor het parkeren van uw auto en die van uw bezoek.

In de kavelpaspoorten en het beeldkwaliteitsplan vindt u meer informatie over vormgeving en materialen. Binnen de regels is voldoende ruimte voor uw eigen ideeën, en wordt er toch een rustig en samenhangend beeld op deze bijzonder locatie gemaakt.

Op de Kopse Waard is het heerlijk wonen, maar er is ook genoeg ruimte voor recreatie en natuur.

03

Recreatie & groen

Wonen op de Kopse Waard is onlosmakelijk verbonden met het water van het Havenkanaal – de uitvalsbasis voor de vele watersportliefhebbers die vanuit Elburg het Veluwemeer verkennen. Het recreatiegebied wordt een heerlijke plek om pootje te baden, te vissen, varen, zonnebaden of gewoon lekker naar de bootjes kijken. Aan de overzijde van de locatie ligt het recreatieterrein van het Veluwestrandbad, met een zandstrand en een restaurant. Kortom voor elk wat wils.

Alles is erop gericht dat de toekomstige bewoners en bezoekers van de Kopse Waard optimaal kunnen genieten van de natuur en het water!

De Kopse Waard is groen en blijft groen. De oude populieren maken plaats voor nieuwe natuur, de eiken kunnen gelukkig blijven staan. Het hele plangebied wordt heringericht en krijgt een ‘groene facelift’

Plek voor iedereen

Vissen? Boekje lezen? Je boot te water laten? Of genieten van de schapen, vogels en het groen? Recreatiegebied de Kopse Waard heeft plek voor iedereen!

Kom tot rust

Wat is er nu mooier dan genieten van de zon, het water en de levendigheid van het Havenkanaal? Recreatiegebied de Kopse Waard heeft het allemaal!

De Boulevard

Wandel rustig langs deze groene boulevard naar de vesting of geniet vanaf een bankje van de langs varende bootjes.

Schapenweide als groene buffer zone.

Natuurlijke materialen scheiden de verkeersstromen en zorgen voor een vriendelijke en natuurlijke inrichting.

04

Botenhelling & voorzieningen

Het meest in het oog springende onderdeel is misschien wel de fantastische botenhelling waar boten tot 7 meter te water gelaten kunnen worden. Er is ruimte voor twaalf trailers en op heel drukke dagen is er een overloopparkeerterrein waar nog eens vijftien trailers kunnen staan. Door de ruim opgezette parkeerplaats hoeven auto’s met boottrailers nooit achteruit te rijden. Wel zo veilig!

De vernieuwde botenhelling & uitbreiding van de parkeer voorzieningen betekenen dat er op een veilige manier gerecreerd kan worden.

Natuurlijke materialen scheiden de verkeersstromen en zorgen voor een vriendelijke en natuurlijke inrichting. Om het geheel af te maken, komen er een sanitaire voorziening, mooie bankjes en BBQ-plekken. De Kopse Waard wordt een mooi, schoon en kwalitatief hoogstand recreatiegebied!

Inschrijven

Binnenkort start de verkoop. Als er meer inschrijvingen op een kavel zijn, vindt toewijzing plaats door middel van loting.

Om op de hoogte te blijven over de verkoop kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Voor meer informatie over de verkoop van de kavels kunt u contact opnemen met :

Van Der Linde Makelaardij
Klokbekerweg 18
8081 LJ Elburg
0525-686063
info@vdlindemakelaardij.nl

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op de nieuwsbrief.