Eerste schetsen De Kopse Waard

Geplaatst op12 februari 2020

Om tot een breed gedragen plan te komen heeft de gemeente in 2019 een aantal ontwerpsessies met de omgeving georganiseerd. Omwonenden hebben meegedacht over de inrichting van het gebied en de architectuur van de woningen. Ook hebben ze oplossingen aangedragen voor het parkeren rondom de botenhelling.

 “Ik ben trots op de inspanningen die de omgeving heeft geleverd om samen naar oplossingen te zoeken. Nu ligt er een door de omgeving gedragen plan dat voorziet in een mooie inrichting van het gebied”, aldus wethouder Henk Wessel.

Het plan voorziet in vijf ruime kavels aan het kanaal, waar toekomstige bewoners hun droomhuis kunnen bouwen. Het recreatieve veld en de botenhelling schuiven op richting de vesting en het gebied wordt helemaal opnieuw ingericht. Daardoor behoren parkeerproblemen tot het verleden en krijgt Elburg een mooie, ruime botenhelling.

Hieronder een impressie.

De architect: Vinke Design

Geplaatst op12 februari 2020

Vinke Design is een in Elburg gevestigd architectenbureau dat sterk is in de integrale uitwerking van ontwerpvraagstukken omtrent woning- utiliteit- en stedenbouw.

Lees meer

Groen licht voor bestemmingsplan De Kopse Waard

Geplaatst op12 februari 2020

De ontwikkeling van de botenhelling en vijf vrije kavels aan het water, beter bekend als De Kopse Waard, wordt verder in procedure gebracht. Dat heeft het college van B&W op 11 februari besloten.

Lees meer

Eerste schetsen De Kopse Waard

Geplaatst op12 februari 2020

Om tot een breed gedragen plan te komen zijn in 2019 een aantal ontwerp sessies met de omgeving georganiseerd. Omwonenden hebben daarbij hun inbreng kunnen geven in de inrichting van het gebied.

Lees meer
Wij gaan zorgvuldig om met uw persoongegevens. Voor meer informatie zie onze Privacyverklaring